Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-25 05:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-kommer-inte-att-tvinga-sverige-att-infora-minimiloner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU kommer inte att tvinga Sverige att införa minimilöner”

Vi vill stärka kollektivavtalen i länder som har mycket kvar att göra, och vi vill göra det utan att störa väl fungerande system, som det i Sverige, skriver Ursula von der Leyen.
Foto: Aris Oikonomou/TT

DN DEBATT 14/9.

Ursula von der Leyen: Syftet med EU-förslaget om minimilöner är att motverka lönedumpning, inte att äventyra den modeller som den svenska.

Alla ska ha tillgång till minimilöner antingen genom kollektivavtal eller genom lagstadgade minimilöner. Men EU-kommissionen kommer aldrig att begära att Sverige ska införa en lagstadgad minimilön

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.