Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 01:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-maste-sluta-blockera-biogasen-och-biobranslet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU måste sluta blockera biogasen och biobränslet”

Sverige har en väl utbyggd biogasinfrastruktur och goda resurser i det hållbara skogsbruket, skriver artikelförfattarna.
Sverige har en väl utbyggd biogasinfrastruktur och goda resurser i det hållbara skogsbruket, skriver artikelförfattarna. Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 16/7.

EU-parlamentarikerna Heléne Fritzon och Erik Bergkvist (S): Putins bomber i Ukraina har skakat om en hel värld, och dessutom placerat Europas energiförsörjning i fokus. Att bryta beroendet av rysk olja och gas handlar, utöver sol- och vindkraft, om biogas och biobränsle. Tyvärr finns en obefogad rädsla inom EU för att utnyttja dessa resurser.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.