Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-parlamentarikerna-fran-m-kd-och-sd-far-daligt-miljobetyg/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-parlamentarikerna från M, KD och SD får dåligt miljöbetyg”

I rapporten presenterar vi en kartläggning av hur de svenska EU-parlamentarikerna har röstat i 32 av de mest centrala miljöomröstningarna under mandatperioden, skriver artikelförfattarna.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT, Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 11/4. I dag publicerar vi en granskning av de svenska EU-parlamentarikernas miljöinsatser 2014–2019. Den visar på stora skillnader i engagemang och ambitionsnivå. En handfull parlamentariker har utmärkt sig som pådrivande miljöröster, medan andra utgjort bromsklossar för miljöpolitiken, skriver Johanna Sandahl och Karin Lexén, Naturskyddsföreningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.