Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 18:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-valet-var-mest-av-allt-28-nationella-val/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-valet var mest av allt 28 nationella val”

Det ökade valdeltagandet bör tolkas med viss försiktighet. Faktum är att många europeiska valkampanjer starkt påverkades av respektive lands nationella politiska agendor och de rådande konflikterna på den nationella nivån, skriver artikelförfattarna.
Det ökade valdeltagandet bör tolkas med viss försiktighet. Faktum är att många europeiska valkampanjer starkt påverkades av respektive lands nationella politiska agendor och de rådande konflikterna på den nationella nivån, skriver artikelförfattarna. Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 13/6. Trots systemet med toppkandidater och en diskussion om att införa övernationella mandat i Europaparlamentet, tycks få väljare betrakta EU-valet som ett europeiskt val. Det handlar snarare om 28 nationella val och valkampanjer, skriver fyra svenska forskare som presenterar en snabbanalys av drygt 70 europeiska forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.