Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 07:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eu-valet-var-mest-av-allt-28-nationella-val/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU-valet var mest av allt 28 nationella val”

Det ökade valdeltagandet bör tolkas med viss försiktighet. Faktum är att många europeiska valkampanjer starkt påverkades av respektive lands nationella politiska agendor och de rådande konflikterna på den nationella nivån, skriver artikelförfattarna.
Det ökade valdeltagandet bör tolkas med viss försiktighet. Faktum är att många europeiska valkampanjer starkt påverkades av respektive lands nationella politiska agendor och de rådande konflikterna på den nationella nivån, skriver artikelförfattarna. Foto: Beatrice Lundborg

DN DEBATT 13/6. Trots systemet med toppkandidater och en diskussion om att införa övernationella mandat i Europaparlamentet, tycks få väljare betrakta EU-valet som ett europeiskt val. Det handlar snarare om 28 nationella val och valkampanjer, skriver fyra svenska forskare som presenterar en snabbanalys av drygt 70 europeiska forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in