Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/europeisk-koldioxidbudget-ger-ordning-i-klimatpolitiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Europeisk koldioxidbudget ger ordning i klimatpolitiken”

Om förslaget om koldioxidbudgetar i EU:s färdplan mot Parisavtalet röstas igenom i morgon tisdag kan det bli startskottet för ett en större roll för koldioxidbudgetar i det internationella klimatarbetet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Varfjell, Fredrik, Fredrik Varfjell/TT

DN DEBATT 12/11. Det behövs en lagligt bindande koldioxidbudget inom EU för att skapa en vetenskapligt robust klimatpolitik. Om Parisavtalets mål ska kunna nås är det hög tid att klimatpolitiken börjar skötas med samma allvar som ekonomin, skriver Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker, och Kevin Andersson, professor i energi och klimat.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.