Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/europeisk-koldioxidbudget-ger-ordning-i-klimatpolitiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Europeisk koldioxidbudget ger ordning i klimatpolitiken”

Om förslaget om koldioxidbudgetar i EU:s färdplan mot Parisavtalet röstas igenom i morgon tisdag kan det bli startskottet för ett en större roll för koldioxidbudgetar i det internationella klimatarbetet, skriver artikelförfattarna.
Om förslaget om koldioxidbudgetar i EU:s färdplan mot Parisavtalet röstas igenom i morgon tisdag kan det bli startskottet för ett en större roll för koldioxidbudgetar i det internationella klimatarbetet, skriver artikelförfattarna. Foto: Varfjell, Fredrik, Fredrik Varfjell/TT

DN DEBATT 12/11. Det behövs en lagligt bindande koldioxidbudget inom EU för att skapa en vetenskapligt robust klimatpolitik. Om Parisavtalets mål ska kunna nås är det hög tid att klimatpolitiken börjar skötas med samma allvar som ekonomin, skriver Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker, och Kevin Andersson, professor i energi och klimat.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in