Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 01:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eus-klimatpolitik-ar-blind-for-att-mycket-mer-el-kravs/

DN Debatt

DN Debatt. ”EU:s klimatpolitik är blind för att mycket mer el krävs”

Den tyska regeringen räknar med att elförbrukningen minskar fram till 2030. Men enligt beräkningar från universitetet i Köln kommer den i stället att öka med cirka 25 procent, skriver artikelförfattarna. Bilden: den tyska kärnkraftsreaktorn Philippsburg 2 som stängdes på nyårsafton.
Den tyska regeringen räknar med att elförbrukningen minskar fram till 2030. Men enligt beräkningar från universitetet i Köln kommer den i stället att öka med cirka 25 procent, skriver artikelförfattarna. Bilden: den tyska kärnkraftsreaktorn Philippsburg 2 som stängdes på nyårsafton. Foto: Christoph Schmidt/TT

DN DEBATT 16/1. EU:s radikala klimatplan ”New green deal” är en farlig utopi. För att ersätta det fossila bränslet krävs ny teknik som kan ge oss mycket mer elektricitet. Och den som seriöst sätter sig in i realistiska scenarier inser att vi i Europa inte kommer att klara oss utan kärnkraftsenergi, skriver Lino Guzzella, Juergen Hambrecht och Lars G Josefsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in