Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 16:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eus-klimatpolitik-ar-blind-for-att-mycket-mer-el-kravs/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU:s klimatpolitik är blind för att mycket mer el krävs”

Den tyska regeringen räknar med att elförbrukningen minskar fram till 2030. Men enligt beräkningar från universitetet i Köln kommer den i stället att öka med cirka 25 procent, skriver artikelförfattarna. Bilden: den tyska kärnkraftsreaktorn Philippsburg 2 som stängdes på nyårsafton.
Foto: Christoph Schmidt/TT

DN DEBATT 16/1. EU:s radikala klimatplan ”New green deal” är en farlig utopi. För att ersätta det fossila bränslet krävs ny teknik som kan ge oss mycket mer elektricitet. Och den som seriöst sätter sig in i realistiska scenarier inser att vi i Europa inte kommer att klara oss utan kärnkraftsenergi, skriver Lino Guzzella, Juergen Hambrecht och Lars G Josefsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.