Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 09:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eus-lyckade-klimatarbete-hotas-av-nya-lagforslaget/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU:s lyckade klimatarbete hotas av nya lagförslaget”

Att inte skärpa EU:s klimatpolitik betyder i realiteten sänkta ambitioner. Men enligt klimatkommissionären Miguel Arias Cañete blir det inga skärpningar förrän en ny kommission tillträtt, det vill säga efter 2019, skriver debattören.
Foto: Abdeljalil Bounhar/AP

Skärpningar krävs. Det förslag till ny klimatlagstiftning inom EU som just börjat förhandlas är så svagt att det är tveksamt om det alls kommer att påverka de framtida utsläppen. Nu måste regeringen och de svenska EU-parlamentarikerna bygga koalitioner som säkrar att politiken skärps, skriver Magnus Nilsson, miljökonsult och författare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.