Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 02:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eus-nya-klimatlag-ser-ut-att-bli-som-kejsarens-nya-klader/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU:s nya klimatlag ser ut att bli som kejsarens nya kläder”

Att fokusera på ett mål så långt bort som 2050 stjäl uppmärksamheten från vad som måste göras nu, skriver EU-parlamentarikerna Jakop Dalunde (MP), Pär Holmgren (MP) och Alice Bah Kuhnke (MP).
Foto: Johan Jeppsson/TT, Magnus Hallgren, Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 4/3.

Jakop Dalunde (MP), Pär Holmgren (MP) och Alice Bah Kuhnke (MP): Målen i det läckta utkastet är långt ifrån tillräckligt.

Den klimatlag som EU-kommissionen kommer att presentera i dag är mycket kortfattad och består endast av ett fåtal artiklar kring ett gemensamt EU-mål om koldioxidneutralitet till 2050. Målet kan låta ambitiöst men är långt ifrån tillräckligt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.