Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-16 16:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eus-nya-klimatlag-ser-ut-att-bli-som-kejsarens-nya-klader/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU:s nya klimatlag ser ut att bli som kejsarens nya kläder”

Att fokusera på ett mål så långt bort som 2050 stjäl uppmärksamheten från vad som måste göras nu, skriver EU-parlamentarikerna Jakop Dalunde (MP), Pär Holmgren (MP) och Alice Bah Kuhnke (MP).
Att fokusera på ett mål så långt bort som 2050 stjäl uppmärksamheten från vad som måste göras nu, skriver EU-parlamentarikerna Jakop Dalunde (MP), Pär Holmgren (MP) och Alice Bah Kuhnke (MP). Foto: Johan Jeppsson/TT, Magnus Hallgren, Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 4/3.

Jakop Dalunde (MP), Pär Holmgren (MP) och Alice Bah Kuhnke (MP): Målen i det läckta utkastet är långt ifrån tillräckligt.

Den klimatlag som EU-kommissionen kommer att presentera i dag är mycket kortfattad och består endast av ett fåtal artiklar kring ett gemensamt EU-mål om koldioxidneutralitet till 2050. Målet kan låta ambitiöst men är långt ifrån tillräckligt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in