Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 02:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/eus-utrikespolitik-maste-prioritera-smittskyddsfragor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”EU:s utrikespolitik måste prioritera smittskyddsfrågor”

EU bör driva på för ett juridiskt bindande avtal där världens länder förbinder sig att minska riskerna för kommande pandemier och utbredd antibiotikaresistens, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 19/10.

EU-parlamentariker (MP) och pandemiforskare: Coronapandemin visar att vår säkerhetspolitik måste ha ett mycket bredare perspektiv.

Smittskydd har historiskt sett inte varit en prioriterad fråga inom utrikes- och säkerhetspolitiken. Det måste ändras. EU bör nu ta ledartröjan för att skapa en global ordning som tar smittskydd på större allvar.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.