Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 04:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fa-nyanlanda-gar-pa-skolorna-som-har-bast-forutsattningar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Få nyanlända går på skolorna som har bäst förutsättningar”

En stor del av de nyanlända eleverna går på skolor som har stora utmaningar, medan få går på de skolor som har bäst förutsättningar. Med en jämnare fördelning skulle likvärdigheten i skolan stärkas kraftigt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Rolf Carlsson TT

Fördela jämnare mellan skolor. Ansvaret för nyanlända elever måste fördelas bättre mellan olika skolor. Vår nya rapport visar att det finns skolor där var femte elev är nyanländ samtidigt som andra inte tar emot några alls, eller enbart enstaka elever. Det är inte rimligt, menar LO, Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.