Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 23:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fack-och-arbetsgivare-maste-ta-ansvar-for-de-nyanlanda/

DN Debatt

DN Debatt. ”Fack och arbetsgivare måste ta ansvar för de nyanlända”

Med den nya lagen kommer alternativt skyddsbehövande inte att ha någon rätt till familjeåterförening alls. Detta drabbar flyende från Syrien särskilt hårt, skriver Lisa Pelling, statsvetare och utredningschef på tankesmedjan Arena Idé.
Med den nya lagen kommer alternativt skyddsbehövande inte att ha någon rätt till familjeåterförening alls. Detta drabbar flyende från Syrien särskilt hårt, skriver Lisa Pelling, statsvetare och utredningschef på tankesmedjan Arena Idé. Foto: Jonas Lindkvist

Nya lagen träder i kraft i morgon, onsdag. Lagen om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd innebär dramatiska förändringar av svensk asylpolitik. Arbetsmarknadens parter har sex punkter att ta itu med för att motverka att nyanlända utnyttjas och att villkoren på arbetsmarknaden försämras, skriver migrationsforskaren Lisa Pelling.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in