Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 06:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/faktakunskaper-betonas-i-forslaget-till-nya-kursplaner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Faktakunskaper betonas i förslaget till nya kursplaner”

För att betona faktakunskaper används i kursplanernas mål i större utsträckning uttrycket ”kunskaper om” i stället för ”förmåga att”, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 25/9. I dag presenterar vi förslag till förändrade kurs- och ämnesplaner med målet att kvaliteten och likvärdigheten i undervisningen ska förbättras och att betygen ska bli mer rättvisande. Alla som vill kan lämna synpunkter, men framför allt vill vi uppmana lärarna att göra sina röster hörda, skriver Peter Fredriksson och Anna Westerholm, Skolverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.