Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/faktakunskaper-ska-bli-viktigare-i-grundskolan/

DN Debatt

DN Debatt. ”Faktakunskaper ska bli viktigare i grundskolan”

Kunskapskraven upplevs som svårtolkade och vissa formuleringar i kursplanerna och kunskapskraven kan tolkas som att faktakunskaper inte är lika viktiga som förmågan att analysera och resonera. Det vill vi råda bot på när vi systematiskt ser över och reviderar kursplaner och kunskapskrav, skriver Peter Fredriksson.
Kunskapskraven upplevs som svårtolkade och vissa formuleringar i kursplanerna och kunskapskraven kan tolkas som att faktakunskaper inte är lika viktiga som förmågan att analysera och resonera. Det vill vi råda bot på när vi systematiskt ser över och reviderar kursplaner och kunskapskrav, skriver Peter Fredriksson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 19/6. Skolverket vill ha bättre balans mellan faktakunskaper och förmågor, tydligare skillnader mellan vad elever i olika årskurser förväntas kunna och förbättrade kunskapskrav för att underlätta betygsättningen. Jag undertecknar i dag ett beslut för att gå vidare med förändringar av kursplaner och kunskapskrav, skriver Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in