Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 06:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fallet-begler-visar-hotet-mot-sjalvstandiga-myndigheter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fallet Begler visar hotet mot självständiga myndigheter”

Konstitutionsutskottet kritiserar statsrådet Strandhäll och noterar att Ann-Marie Begler, till skillnad från vad företrädare för regeringen hävdade vid utfrågning inför utskottet, har förflyttats mot sin vilja och att hon inte har fått veta skälen för detta beslut, skriver KG Scherman.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 15/6. På tisdag kommer riksdagen att diskutera KU:s kritik mot Annika Strandhäll för hanteringen av förflyttningen av Försäkringskassans chef Ann-Marie Begler. För att slå vakt om myndigheternas självständighet, en väsentlig ordning i vårt styrelseskick, behövs förändringar som renodlar och tydliggör relationen mellan regering och myndigheter, skriver KG Scherman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.