Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 08:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fallet-begler-visar-hotet-mot-sjalvstandiga-myndigheter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fallet Begler visar hotet mot självständiga myndigheter”

Konstitutionsutskottet kritiserar statsrådet Strandhäll och noterar att Ann-Marie Begler, till skillnad från vad företrädare för regeringen hävdade vid utfrågning inför utskottet, har förflyttats mot sin vilja och att hon inte har fått veta skälen för detta beslut, skriver KG Scherman.
Konstitutionsutskottet kritiserar statsrådet Strandhäll och noterar att Ann-Marie Begler, till skillnad från vad företrädare för regeringen hävdade vid utfrågning inför utskottet, har förflyttats mot sin vilja och att hon inte har fått veta skälen för detta beslut, skriver KG Scherman. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 15/6. På tisdag kommer riksdagen att diskutera KU:s kritik mot Annika Strandhäll för hanteringen av förflyttningen av Försäkringskassans chef Ann-Marie Begler. För att slå vakt om myndigheternas självständighet, en väsentlig ordning i vårt styrelseskick, behövs förändringar som renodlar och tydliggör relationen mellan regering och myndigheter, skriver KG Scherman.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in