Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 18:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/farre-medaljer-i-os-2024-utan-statlig-satsning-pa-elitidrotten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Färre medaljer i OS 2024 utan statlig satsning på elitidrotten”

Avsaknaden av politiska mål för elitidrotten hotar överlevnaden för de mindre olympiska idrotterna, som till exempel fäktning, och är ett hinder för näringslivets utökande engagemang, menar Per Palmström.
Foto: Peter Westrup

DN DEBATT 10/8.

Per Palmström, tidigare vice ordförande i SOK: Sverige kommer framöver att få svårt att hävda sig på högsta nivå i många olika idrotter.

I andra länder står staten för den kärnfinansiering som gör idrotten till en attraktiv samarbetspartner för andra aktörer. Men i Sverige har staten inte formulerat några mål för elitidrotten. Risken är mycket stor att det blir färre medaljer i Paris 2024 och Los Angeles 2028.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.