Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 23:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/farre-men-varre-skulder-pa-svenska-kreditmarknaden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Färre men värre skulder på svenska kreditmarknaden”

Samtidigt som fintech-scenen i Sverige hyllas finns tydliga signaler om att någonting är fel på den svenska kreditmarknaden, skriver Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.
Foto: Klarna

DN DEBATT 3/9.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski: Finansbranschen behöver en skärpt reglering – självreglering kommer inte att fungera.

Färre personer är i dag skuldsatta hos Kronofogden än för tio år sedan. Trots det är de samlade skulderna större: skulderna är färre men värre. Vi befinner oss i en ytterst oroväckande ”blancobubbla”, där blancolån samlas på hög och amorteringstiderna förlängs

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.