Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 13:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/farre-overklaganden-ger-fler-nya-bostader/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Färre överklaganden ger fler nya bostäder”

I Stockholm överklagades hälften av alla detaljplaner 2013. Processerna gör det svårt att få igång byggandet av nya bostäder, skriver debattörerna.
I Stockholm överklagades hälften av alla detaljplaner 2013. Processerna gör det svårt att få igång byggandet av nya bostäder, skriver debattörerna. Foto: Claudio Bresciani / TT

Förenkla byggandet. Under 2013 överklagades var fjärde detaljplan – en process som kraftigt försenar och fördyrar byggandet av nya bostäder. Med bättre lokal förankring, färre instanser i överklagandeprocessen och bostadsbyggande som riksintresse blir det lättare att bygga bort krisen, skriver företrädare för tankesmedjan Levande staden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.