Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 12:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/farre-poliser-i-sju-av-tio-svenska-problemomraden/

DN DEBATT

DN Debatt. "Färre poliser i sju av tio svenska problemområden"

Nu undersökning från fp: 500 nya poliser behövs i de mest utsatta områdena. Antalet poliser har minskat i 14 av de 20 mest utsatta bostadsområdena i Sverige de senaste åren visar en intervjuundersökning som folkpartiet gjort. Polisarbetet har allt mer koncentrerats till få stationer som täcker mycket stora områden. Följden har blivit att närpolisen i princip är nedlagd. Vi anser att det behövs 300-500 fler poliser bara i de undersökta områden. Alternativet till fler närpoliser i dag är mångdubbelt fler kravallpoliser i morgon, skriver folkpartiets partiledare Lars Leijonborg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.