Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 04:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/farre-svenska-jobb-nar-foretag-hetsas-att-internationalisera/

DN Debatt

DN Debatt. ”Färre svenska jobb när företag hetsas att internationalisera”

Trots sin extrema framgång och skyhöga värdering har Spotify inte skapat mer än drygt 1.000 jobb i Sverige och allt tyder på att den framtida expansionen av antalet anställda kommer att ske i andra länder, skriver artikelförfattarna.
Trots sin extrema framgång och skyhöga värdering har Spotify inte skapat mer än drygt 1.000 jobb i Sverige och allt tyder på att den framtida expansionen av antalet anställda kommer att ske i andra länder, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 23/3. Regeringen startar nu stödprogram för företag som från start har siktet inställt på världsmarknaden, så kallade born globals. Men en snabb internationalisering leder till färre jobb, inte fler, och i värsta fall riskerar regeringens åtgärder att hetsa lovande företag ut i världen innan de är redo, skriver tre forskare vid Institutet för Näringslivsforskning.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in