Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 12:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-att-bara-testa-personer-som-har-covid-symtom/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel att bara testa personer som har covid-symtom”

Antikroppstester är inte användbara för att hindra smittspridning i samhället eftersom ett positivt antikroppstest för en individ inte bör utmynna i en rekommendation för ändrat beteende avseende social distansering eller minskad användning av skyddsutrustning, skriver artikelförfattarna.
Antikroppstester är inte användbara för att hindra smittspridning i samhället eftersom ett positivt antikroppstest för en individ inte bör utmynna i en rekommendation för ändrat beteende avseende social distansering eller minskad användning av skyddsutrustning, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 17/6.

Forskarna Mathias Uhlén och Lars Engstrand: Vi föreslår att Sverige genomför masstestning utan krav på symtom.

Våra tester visar att mycket få, förutom personal på äldreomsorg och i sjukvård, har varit smittade. Vi är väldigt långt från en flockimmunitet. Dessutom visar tester på Island att så många som 43 procent av de smittade saknade symtom.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in