Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 06:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-att-bara-testa-personer-som-har-covid-symtom/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel att bara testa personer som har covid-symtom”

Antikroppstester är inte användbara för att hindra smittspridning i samhället eftersom ett positivt antikroppstest för en individ inte bör utmynna i en rekommendation för ändrat beteende avseende social distansering eller minskad användning av skyddsutrustning, skriver artikelförfattarna.
Antikroppstester är inte användbara för att hindra smittspridning i samhället eftersom ett positivt antikroppstest för en individ inte bör utmynna i en rekommendation för ändrat beteende avseende social distansering eller minskad användning av skyddsutrustning, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 17/6.

Forskarna Mathias Uhlén och Lars Engstrand: Vi föreslår att Sverige genomför masstestning utan krav på symtom.

Våra tester visar att mycket få, förutom personal på äldreomsorg och i sjukvård, har varit smittade. Vi är väldigt långt från en flockimmunitet. Dessutom visar tester på Island att så många som 43 procent av de smittade saknade symtom.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.