Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 23:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-av-lakare-att-ateruppliva-barn-efter-sen-abort/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel av läkare att återuppliva barn efter sen abort”

Tidigare i veckan visade SVT ett inslag om en barnläkare som försöker återuppliva sent aborterade foster, med motivationen att barnet har legal rättighet att återupplivas. Det finns inget stöd för det påståendet, menar artikelförfattarna.
Foto: Emma Eriksson

Barnläkare ska inte ägna sig åt att återuppliva sent aborterade foster. Det kränker både barnets och kvinnans rättigheter. Det fåtal barn som föds efter 22 veckor ska hanteras på samma sätt som andra döende patienter, skriver sju läkare och experter vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.