Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 13:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-motverka-handeln-for-att-minska-klimatutslappen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel motverka handeln för att minska klimatutsläppen”

Det finns i många miljöorganisationer och regeringsadministrationer en skepsis mot internationell handel, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Greenpeace som protesterar mot frihandelsavtalet TTIP.
Det finns i många miljöorganisationer och regeringsadministrationer en skepsis mot internationell handel, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Greenpeace som protesterar mot frihandelsavtalet TTIP. Foto: Paul White/TT

DN DEBATT 5/11. Världshandeln bidrar till en effektivare global produktion med minskat globalt resursutnyttjande. Handeln kan därmed minska utsläppen av växthusgaser, vilket är nödvändigt om den globala uppvärmningen ska hejdas. Det är därför ett misstag att i miljöns namn motverka den internationella handeln, skriver nationalekonomerna Rikard Forslid och Mark Sanctuary.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.