Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 18:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-slutsatser-dras-av-portugals-narkotikapolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel slutsatser dras av Portugals narkotikapolitik”

Portugal har under många år haft hög dödlighet i hiv/aids bland injektionsmissbrukare, men dessa dödsfall räknas inte med. Dessutom har Portugal mer än dubbelt så många dödsfall varje år som av läkare klassificeras som ”okänd orsak” – här finns sannolikt ytterligare mörkertal, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 25/2.

Narkotikapolitiskt center: I Portugal minskade dödligheten kraftigt efter avkriminaliseringen av eget bruk. Men nu ökar den igen.

Riksdagen har nyligen beslutat att narkotikapolitiken ska utvärderas. I debatten hörs röster för att Sverige ska göra som Portugal och avkriminalisera narkotikabruk.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.