Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 21:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-slutsatser-dras-av-portugals-narkotikapolitik/

DN Debatt

DN Debatt. ”Fel slutsatser dras av Portugals narkotikapolitik”

Portugal har under många år haft hög dödlighet i hiv/aids bland injektionsmissbrukare, men dessa dödsfall räknas inte med. Dessutom har Portugal mer än dubbelt så många dödsfall varje år som av läkare klassificeras som ”okänd orsak” – här finns sannolikt ytterligare mörkertal, skriver artikelförfattarna.
Portugal har under många år haft hög dödlighet i hiv/aids bland injektionsmissbrukare, men dessa dödsfall räknas inte med. Dessutom har Portugal mer än dubbelt så många dödsfall varje år som av läkare klassificeras som ”okänd orsak” – här finns sannolikt ytterligare mörkertal, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 25/2.

Narkotikapolitiskt center: I Portugal minskade dödligheten kraftigt efter avkriminaliseringen av eget bruk. Men nu ökar den igen.

Riksdagen har nyligen beslutat att narkotikapolitiken ska utvärderas. I debatten hörs röster för att Sverige ska göra som Portugal och avkriminalisera narkotikabruk.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in