Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 06:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-strategi-att-i-blindo-jaga-mutantvirus-bland-inresande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel strategi att i blindo jaga mutantvirus bland inresande”

Från andra sidan Ålands hav har man med stor häpnad tagit emot nyheten om Sveriges nya testpolicy för inresande, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 5/2.

Företrädare för Ålands sjukvård och svenska forskare: Flyttar fokus från bristfälligt inhemskt smittskydd till hotfulla utländska mutanter.

Trots påtryckningar från regeringen i Helsingfors har det självstyrda Åland inte infört masstestning av inresande, främst från Sverige. Vi har framgångsrikt hanterat pandemin på andra sätt. Sverige bör inte slösa tid och energi på att i blindo jaga muterade virus bland inresande.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.