Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 20:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fel-strategi-placera-flyktingar-i-krympande-kommuner/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fel strategi placera flyktingar i krympande kommuner”

Interiör från Migrationsverket i Märsta. Alla svenska kommuner bör ha en beredskap att ta emot flyktingar, men det får inte ses som en lösning på problem med minskande befolkning, skriver Charlotta Mellander.

Risk för utanförskap. Låt inte flyktingmottagande bli en strategi för krympande kommuner att växa. Det är fel att förvänta sig att människor med svåra upplevelser bakom sig ska vända en trend som kommunerna själva inte klarat av. Risken är utanförskap och koncentrerad fattigdom, skriver Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.