Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 04:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/felaktiga-uppgifter-cirkulerar-om-slutforvaret-av-karnavfall/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Felaktiga uppgifter cirkulerar om slutförvaret av kärnavfall”

I vårt yttrande till regeringen anser vi bland annat att det finns osäkerheter när det gäller gjutjärnsinsatsen (som finns i kopparkapseln) och hur den påverkas av den intensiva strålningen från kärnavfallet och av den vätgas som naturligt bildas inuti kapseln under rådande förhållande, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jorma Valkonen/TT

DN DEBATT 7/3.

Regeringens Kärnavfallsråd: Mark- och miljödomstolen har inte godkänt SKB:s ansökan om ett slutförvar för använt kärnbränsle.

I debatten påstås att mark- och miljödomstolen godkänt SKB:s ansökan om ett slutförvar för använt kärnbränsle. Det stämmer inte. Det finns många och komplexa frågor som regeringen behöver klarlägga och ta hänsyn till. Det viktigaste är inte att ett beslut sker skyndsamt, utan att det är välgrundat.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.