Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 19:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/felaktiga-uppgifter-cirkulerar-om-slutforvaret-av-karnavfall/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Felaktiga uppgifter cirkulerar om slutförvaret av kärnavfall”

I vårt yttrande till regeringen anser vi bland annat att det finns osäkerheter när det gäller gjutjärnsinsatsen (som finns i kopparkapseln) och hur den påverkas av den intensiva strålningen från kärnavfallet och av den vätgas som naturligt bildas inuti kapseln under rådande förhållande, skriver artikelförfattarna.
I vårt yttrande till regeringen anser vi bland annat att det finns osäkerheter när det gäller gjutjärnsinsatsen (som finns i kopparkapseln) och hur den påverkas av den intensiva strålningen från kärnavfallet och av den vätgas som naturligt bildas inuti kapseln under rådande förhållande, skriver artikelförfattarna. Foto: Jorma Valkonen/TT

DN DEBATT 7/3.

Regeringens Kärnavfallsråd: Mark- och miljödomstolen har inte godkänt SKB:s ansökan om ett slutförvar för använt kärnbränsle.

I debatten påstås att mark- och miljödomstolen godkänt SKB:s ansökan om ett slutförvar för använt kärnbränsle. Det stämmer inte. Det finns många och komplexa frågor som regeringen behöver klarlägga och ta hänsyn till. Det viktigaste är inte att ett beslut sker skyndsamt, utan att det är välgrundat.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in