Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 07:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/felkonstruerat-reseavdrag-gynnar-man-i-storstader/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Felkonstruerat reseavdrag gynnar män i storstäder”

Genom att behandla arbetspendling med buss, tåg och bil lika kommer klimatutsläppen att minska samtidigt som arbetsmarknadsregionerna vidgas, skriver Helena Leufstadius och Lars Sandberg på Svensk kollektivtrafik.
Genom att behandla arbetspendling med buss, tåg och bil lika kommer klimatutsläppen att minska samtidigt som arbetsmarknadsregionerna vidgas, skriver Helena Leufstadius och Lars Sandberg på Svensk kollektivtrafik. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 31/5. Dagens reseavdrag favoriserar arbetspendling med bil framför kollektivtrafik. Det är också mer värt för höginkomsttagare, och utsatt för mycket fusk. Vi har tagit fram ett förslag som bland annat gynnar resor med låga utsläpp och underlättar för att man ska kunna bo och verka i hela landet, skriver Helena Leufstadius och Lars Sandberg, Svensk kollektivtrafik.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in