Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/felkonstruerat-reseavdrag-gynnar-man-i-storstader/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Felkonstruerat reseavdrag gynnar män i storstäder”

Genom att behandla arbetspendling med buss, tåg och bil lika kommer klimatutsläppen att minska samtidigt som arbetsmarknadsregionerna vidgas, skriver Helena Leufstadius och Lars Sandberg på Svensk kollektivtrafik.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 31/5. Dagens reseavdrag favoriserar arbetspendling med bil framför kollektivtrafik. Det är också mer värt för höginkomsttagare, och utsatt för mycket fusk. Vi har tagit fram ett förslag som bland annat gynnar resor med låga utsläpp och underlättar för att man ska kunna bo och verka i hela landet, skriver Helena Leufstadius och Lars Sandberg, Svensk kollektivtrafik.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.