Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 04:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fem-avgorande-satsningar-for-fossilfri-konkurrenskraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fem avgörande satsningar för fossilfri konkurrenskraft”

Enligt tidigare uppskattningar krävs investeringar på 500 miljarder kronor i stam- och regionalnät fram till 2045. Siffran är troligen i underkant med tanke på de industrisatsningar i norr som presenterats sedan dess, skriver Svante Axelsson.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 6/5.

Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige: Mer än 500 miljarder måste investeras i det svenska elnätet fram till 2045.

Med en historisk grön budget kan Sverige påskynda klimatomställningen i industrin och stärka välfärden och jobben. Vi lämnar i dag förslag till regeringen på fem stora satsningar som är avgörande: en grön investeringsbank, investeringsstöd, ett stort kompetenslyft, tredubblad satsning på elledningar och vätgasledningar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.