Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 15:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fem-forslag-for-att-minska-psykisk-ohalsa-hos-unga/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fem förslag för att minska psykisk ohälsa hos unga”

Tillgängliga rapporter talar för att covid-19-pandemin har accentuerat psykiska symtom hos unga, skriver artikelförfattarna.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

DN DEBATT 20/5.

Arbetsgrupp från Läkaresällskapet: Jämfört med motsvarande länder upplever allt fler unga i Sverige psykiska och psykosomatiska symtom.

Flertalet orsaker är väl kartlagda och det finns effektiva åtgärder som är väl belagda. Vi publicerar nu därför en rapport med en kunskapsbakgrund och fem konkreta förslag, skriver Läkaresällskapets arbetsgrupp ”Kraftsamling för ungas psykiska hälsa”.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.