Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 13:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fem-problematiska-myter-om-den-svenska-valjaren/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fem problematiska myter om den svenska väljaren”

Oavsett hur det går i valet behöver partier och medier betydligt oftare ställa sig den enkla frågan ”är detta verkligen vad folket vill?”, menar Carl Melin och Markus Uvell.
Oavsett hur det går i valet behöver partier och medier betydligt oftare ställa sig den enkla frågan ”är detta verkligen vad folket vill?”, menar Carl Melin och Markus Uvell. Foto: Hasse Holmberg / TT

Föråldrade bilder. En stor del av valdebatten upptas av myter om vad väljarna vill – myter som riskerar att leda till politik utan förankring. Svenskar tycker att skattenivån är lagom i dag, det finns brett stöd för valfrihet i välfärden och tilltron till politiken är mindre än det ofta hävdas, skriver Carl Melin och Markus Uvell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.