Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 08:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/feministisk-utrikespolitik-effektivaste-vagen-mot-fred/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Feministisk utrikespolitik effektivaste vägen mot fred”

Kriser hopar sig i omvärlden, och ett svar på det från det svenska utrikesdepartementets nya ledning under Margot Wallström (t h) och Isabella Lövin är att lägga fokus på FN:s agenda inom kvinnor, fred och säkerhet. Det är helt rätt, menar Robert Egnell.
Foto: Anders Wiklund/ TT

Ny syn på säkerhet. Forskning visar att könsperspektiv och kvinnors deltagande i fredsprocesser och konflikthantering gör strävandena mot fred effektivare än om fokus bara ligger på nationell säkerhet och externa militära hot. Därför prioriterar Margot Wallström rätt, skriver säkerhetsforskaren Robert Egnell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.