Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 20:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/feministisk-utrikespolitik-effektivaste-vagen-mot-fred/

DN Debatt

DN Debatt. ”Feministisk utrikespolitik effektivaste vägen mot fred”

Kriser hopar sig i omvärlden, och ett svar på det från det svenska utrikesdepartementets nya ledning under Margot Wallström (t h) och Isabella Lövin är att lägga fokus på FN:s agenda inom kvinnor, fred och säkerhet. Det är helt rätt, menar Robert Egnell.
Kriser hopar sig i omvärlden, och ett svar på det från det svenska utrikesdepartementets nya ledning under Margot Wallström (t h) och Isabella Lövin är att lägga fokus på FN:s agenda inom kvinnor, fred och säkerhet. Det är helt rätt, menar Robert Egnell. Foto: Anders Wiklund/ TT

Ny syn på säkerhet. Forskning visar att könsperspektiv och kvinnors deltagande i fredsprocesser och konflikthantering gör strävandena mot fred effektivare än om fokus bara ligger på nationell säkerhet och externa militära hot. Därför prioriterar Margot Wallström rätt, skriver säkerhetsforskaren Robert Egnell.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in