Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 01:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/feministisk-utrikespolitik-har-visst-gett-resultat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Feministisk utrikespolitik har visst gett resultat”

Regeringen sänder en signal till omvärlden om att Sverige och utrikesdepartementet avsagt sig ledarskapet vad gäller jämställdhet, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 30/8.

När den nya regeringen drog tillbaka den feministiska utrikespolitiken cirkulerade motstridiga och ofta felaktiga påståenden om vad det innebär. Både kritikerna och förespråkarna har fel. Det var inte bara ”plakatpolitik” – och den kommer heller inte skrotas nu i sin helhet, skriver Ann Towns, Elin Bjarnegård och Katarzyna Jezierska, forskare i statsvetenskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.