Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 20:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/filmavtalet-sags-upp-2017-ersatts-med-ny-filmpolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Filmavtalet sägs upp 2017 – ersätts med ny filmpolitik”

Det första filmavtalet kom till på initiativ av Harry Schein och började gälla 1963. Sedan dess har avtalet mellan staten och filmbranschen ­omförhandlats flera gånger, senast 2012. Avtalet har på senare år fått mycket kritik, och fler parter har hoppat av.
Det första filmavtalet kom till på initiativ av Harry Schein och började gälla 1963. Sedan dess har avtalet mellan staten och filmbranschen ­omförhandlats flera gånger, senast 2012. Avtalet har på senare år fått mycket kritik, och fler parter har hoppat av. Foto: Ingemar Berling

Största förändringen på 50 år. Filmavtalet, som sedan 1960-talet har styrt stödet till svenskt filmskapande, kommer inte att förnyas. I stället ska en ny statlig filmpolitik se till att stödet blir mer teknikneutralt, mer långsiktigt och mer kvalitetsinriktat, skriver kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in