Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/finanssektorns-dominans-baddar-for-kris-inom-kort/

DN Debatt

DN Debatt. ”Finanssektorns dominans bäddar för kris inom kort”

Hushållen använder krediterna för bostadsinvesteringar och privatkonsumtion i visshet om att prisutvecklingen på säkerheten i form av bostadsrätter och egna hem är tryggad av en permanent bostadsbrist och politiskt bakbundna myndigheter, skriver artikelförfattarna.
Hushållen använder krediterna för bostadsinvesteringar och privatkonsumtion i visshet om att prisutvecklingen på säkerheten i form av bostadsrätter och egna hem är tryggad av en permanent bostadsbrist och politiskt bakbundna myndigheter, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Wiklund/TT

Finanssektorn har försett bostadsmarknaden med stora mängder bränsle medan andra delar av ekonomin har strypts. Tillväxten är nu inte längre export- och löneledd, utan skuldledd. Samtidigt täljer bankernas aktieägare och toppanställda guld genom rekord­marginaler på bolån, skriver Daniel Suhonen, Katalys, och två rapportförfattare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in