Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-16 21:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fler-fattiga-barnfamiljer-med-dagens-familjepolitik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fler fattiga barnfamiljer med dagens familjepolitik”

I början av 2000-talet bidrog de familjepolitiska insatserna till att minska andelen fattiga barnfamiljer till 8–9 procent av alla hushåll med barn. År 2017 förmådde insatserna enbart att reducera andelen i relativ inkomstfattigdom till drygt 16 procent av barnfamiljerna, skriver Tapio Salonen.
I början av 2000-talet bidrog de familjepolitiska insatserna till att minska andelen fattiga barnfamiljer till 8–9 procent av alla hushåll med barn. År 2017 förmådde insatserna enbart att reducera andelen i relativ inkomstfattigdom till drygt 16 procent av barnfamiljerna, skriver Tapio Salonen. Foto: C3828 Christian Hager, Christian Hager/TT

DN DEBATT 4/6. En studie som presenteras i dag, visar att den ekonomiska familjepolitiken i Sverige i allt lägre utsträckning förmår att utjämna växande inkomstskillnader bland barnfamiljer och tappar i förmåga att bekämpa fattigdom. Avtagande familjepolitiska ambitioner på nationell politisk nivå försämrar för ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Sverige, skriver Tapio Salonen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in