Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fler-gruvor-maste-oppna-i-sverige-for-klimatets-skull/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fler gruvor måste öppna i Sverige för klimatets skull”

Argumenten för att låta de gröna metallerna bli kvar i backen håller inte, skriver artikelförfattaren. På bilden sommarens protester i Lyby utanför Hörby i Skåne mot provborrning efter mineralen vanadin.
Argumenten för att låta de gröna metallerna bli kvar i backen håller inte, skriver artikelförfattaren. På bilden sommarens protester i Lyby utanför Hörby i Skåne mot provborrning efter mineralen vanadin. Foto: Andreas Hillergren/TT

DN DEBATT 6/1. Miljövänner måste acceptera att fler gruvor öppnas i Sverige för att utvinna kobolt, neodym och andra råvaror som behövs för att rädda klimatet. Om Sverige tar sitt ansvar kan det samtidigt minska Kinas roll som dominerande exportör, skriver Kalle Sundin på den social­demokratiska idésmedjan Gröna folkhemmet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.