Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 20:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fler-kvinnor-i-styrelsen-skapar-storre-vinster/

DN DEBATT

DN Debatt. "Fler kvinnor i styrelsen skapar större vinster"

Ny forskningsrapport: Företag med kvinnor i styrelsen ökar sin lönsamhet snabbare. Företag tjänar ekonomiskt på att rekrytera fler kvinnor till styrelserna. De börsbolag som har flest kvinnliga styrelseledamöter är mer lönsamma än företag som saknar kvinnor i styrelserna. Också på sikt ökar företag med kvinnor i styrelsen sin lönsamhet mer än företag med helmanliga styrelser. I studien var skillnaderna i lönsamhet så stor som 93 procent. Men även generellt är det statistiskt säkerställt att det finns en skillnad. Det visar en ny rapport som forskartrion Katarina Lönnqvist, Per-Åke Niska och Anna Mäkinen-Salmi vid företagsekonomiska institutionen på Uppsala universitet presenterar i dag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.