Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 08:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fler-myndigheter-bor-flyttas-ut-fran-stockholm/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fler myndigheter bör flyttas ut från Stockholm”

I dag har allt fler myndigheters löne- och ekonomiadministration centraliserats till Statens servicecenter (SSC). Verksamheten finns i huvudsak i Gävle och Östersund (bilden), skriver artikelförfattarna.
Foto: Robert Henriksson

Kursändring behövs. Regeringen ska analysera om det finns myndigheter som har förutsättningar för att bedriva sin verksamhet på andra håll i landet. Vi vill att staten tar sitt ansvar för ett Sverige som håller ihop. Människor, orter och hela bygder ska inte känna sig övergivna, skriver Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.