Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-21 21:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fler-myndigheter-maste-ta-sakerhetshoten-pa-allvar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fler myndigheter måste ta säkerhetshoten på allvar”

Underrättelsehotet mot Sverige och svenska intressen visar sig genom att det vi benämner gråzonsproblematik ökar i betydelse. Tillvägagångssättet finns hos flera länder, men tydligast är det hos Ryssland, skriver Klas Friberg.
Foto: Janerik Henriksson/TT

DN DEBATT 28/6. Fler myndigheter måste ta ansvar för att skapa ett säkert Sverige. Total­försvarsplaneringen innebär att fler verksamheter kommer att hantera information som måste hållas hemlig. Då kan vi inte ha en svag säkerhets­kultur, dåliga säkerhetsanalyser och bristande kunskap om vad som är skyddsvärt, skriver säkerhetspolischefen Klas Friberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.