Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 10:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fler-reformer-kravs-for-att-etableringen-ska-fungera/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Fler reformer krävs för att etableringen ska fungera”

Arbetsförmedlingen bygger upp ett parallellt utbildningssystem vid sidan av kommunernas SFI och vuxenutbildning. Det har inte visat sig ge resultat. Arbetsförmedlingens utbildningar bör läggas ned och kommunerna få resurserna, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Fler i arbete. Regeringens tydligare krav i etableringen är ett steg i rätt riktning. Men det räcker inte. Vi föreslår ytterligare några kraftfulla reformer för att bromsa ökningen av nyanlända i behov av försörjningsstöd, skriver de moderata kommunpolitikerna Anna Jähnke, Josefin Malmqvist, Oliver Rosengren och Lars Rådén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.