Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/flyktingkrisen-oppnar-vagar-till-en-battre-varld/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Flyktingkrisen öppnar vägar till en bättre värld”

Genom att framgångsrikt ta hand om det ökade antalet flyktingar kan Sverige bidra och bli en internationell förebild, skriver artikelförfattaren. Bilden visar poliser och flyktingar vid station Hyllie utanför Malmö på torsdagen.
Genom att framgångsrikt ta hand om det ökade antalet flyktingar kan Sverige bidra och bli en internationell förebild, skriver artikelförfattaren. Bilden visar poliser och flyktingar vid station Hyllie utanför Malmö på torsdagen. Foto: Stig-Åke Jönsson TT

Krisens möjligheter. I stället för att återupprätta idén om ett ”folkhem” bör Sverige från och med nu bygga sina välfärdspolitiska institutioner så att de bidrar till ett ”världshem”. Som är präglat av rättvisa och demokrati för alla människor oavsett nationalitet, inte bara för medlemmar av ett visst ”folk”, skriver statsvetaren Hans Agné.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in