Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 12:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fn-avtalet-banar-vag-for-en-varld-utan-karnvapen/

DN Debatt

DN Debatt. ”FN-avtalet banar väg för en värld utan kärnvapen”

Det nya förbudet mot kärnvapen kommer att öppna för signering den 20 september. Kärnvapenländerna uppmanas nu av den stora majoriteten av världens länder att ansluta sig till förbudet och företa en oåterkallelig avrustning.
Det nya förbudet mot kärnvapen kommer att öppna för signering den 20 september. Kärnvapenländerna uppmanas nu av den stora majoriteten av världens länder att ansluta sig till förbudet och företa en oåterkallelig avrustning. Foto: Clare Conboy

Fredagen den 7 juli utbröt jubel på FN:s högkvarter i New York när 122 stater röstade igenom ett avtal som förbjuder kärnvapen. Nu måste Sverige visa ledarskap och snarast underteckna och ratificera avtalet, uppmanar Andreas Tolf, Svenska läkare mot kärnvapen, och Gabriella Irsten, Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in