Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 04:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/fn-veto-ar-ett-hot-mot-losning-av-syrienkrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”FN-veto är ett hot mot lösning av Syrienkrisen”

Kriget i Syrien går in i sitt tionde år. Mer än varannan resolution i FN:s säkerhetsråd som helt eller delvis handlar om konflikten har stoppats av Rysslands veto, skriver Annelie Börjesson, Svenska FN-förbundet.
Kriget i Syrien går in i sitt tionde år. Mer än varannan resolution i FN:s säkerhetsråd som helt eller delvis handlar om konflikten har stoppats av Rysslands veto, skriver Annelie Börjesson, Svenska FN-förbundet. Foto: Anders Hansson

DN DEBATT 15/3.

Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet: Ryssland och Kina har flera gånger stoppat initiativ i FN:s säkerhetsråd som skulle kunna lindra lidandet i krigets Syrien. För att FN ska kunna hantera konflikter som den krävs åtgärder för att minska vetoanvändningen och på sikt helt avskaffa vetot.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.