Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 19:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/folj-danmark-och-finland-tillat-atbara-insekter-i-sverige/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Följ Danmark och Finland, tillåt ätbara insekter i Sverige”

Bilden visar en hamburgare gjord på färs baserad på mjölmask. Färsen togs fram av företaget Hakuna Mat i samband med Vinnovas tävling Klimatsmart protein hösten 2016. Hakuna mat vann tredje pris. I förgrunden torkade mjölmaskar.
Bilden visar en hamburgare gjord på färs baserad på mjölmask. Färsen togs fram av företaget Hakuna Mat i samband med Vinnovas tävling Klimatsmart protein hösten 2016. Hakuna mat vann tredje pris. I förgrunden torkade mjölmaskar. Foto: Hakuna Mat

Det råder insektsboom i Danmark och genom nya framtidsinriktade företag läggs grunden till en ekonomi som kan komma att dominera Norden och Europa. Och nu hoppar även Finland på tåget. Vi som arbetar med klimatsmart mat i Sverige vädjar till myndigheterna: låt oss följa grannländernas exempel. Det skriver 13 branschföreträdare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.