Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 09:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/folkhalsomyndigheten-maste-sluta-hemlighalla-fakta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Folkhälsomyndigheten måste redovisa sina data och modeller”

Vi vill att Folkhälsomyndigheten snarast och kontinuerligt förser landet med nödvändig och uppdaterad information, skriver artikelförfattarna. Bilden: statsepidemiolog Anders Tegnell vid en av myndighetens presskonferenser.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 24/3.

Joacim Rocklöv och 13 andra forskare: Vi vill att Folkhälsomyndigheten snarast förser landet med nödvändig och uppdaterad information.

För en lugn, saklig debatt på demokratisk grund och en vetenskaplig insyn och för att hjälp ska kunna komma till stånd krävs transparens. Redogörelser för kunskapsläget och osäkerheter, samt tillgängliga, väldokumenterade data och beskrivningar av modeller måste göras tillgängliga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.