Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/folkhogskolorna-ar-en-bortglomd-resurs/

DN Debatt

DN Debatt. ”Folkhögskolorna är en bortglömd resurs”

Gustav Fridolin (MP), nu utbildningsminister, har tidigare arbetat som folkhögskolelärare, här på Lidingö folkhögskola. ”Vi menar att den svenska folkhögskolan med sin bildningstradition har ett väsentligt bidrag att komma med i den allmänna skoldebatten”, skriver debattörerna.
Gustav Fridolin (MP), nu utbildningsminister, har tidigare arbetat som folkhögskolelärare, här på Lidingö folkhögskola. ”Vi menar att den svenska folkhögskolan med sin bildningstradition har ett väsentligt bidrag att komma med i den allmänna skoldebatten”, skriver debattörerna. Foto: Eva Tedesjö

Byt måttstock. Goda Pisaresultat räcker inte för att bygga ett hållbart, humanitärt samhälle där alla har plats. Den nordiska folkhögskolans särskilda pedagogiska idé och tradition är en stor tillgång i en skoldebatt som alltför ofta handlar om mätbarhet och ensidig förmedling av kunskap, skriver tre folkhögskoleexperter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in