Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 01:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/folkpartiet-spelar-med-de-framlingsfientliga-krafterna/

DN DEBATT

DN Debatt. Folkpartiet spelar med de främlingsfientliga krafterna"

Kd:s Inger Davidson: Inga fakta bekräftar att religiösa friskolor leder till fanatism. Folkpartiets krav på att stoppa nya religiösa friskolor är farligt eftersom det leder till ett slutet samhälle där det inte finns plats för olika ideologier och livsåskådningar. Det finns inga skolor som granskats så noggrant som de konfessionella, men inga fakta bekräftar folkpatiets tes att de religiösa friskolorna är grogrund för sekterism eller fanatism. Folkpartiet spelar med främlighetsfientliga krafter på ett sätt som borde vara liberala politiker främmande, skriver Inger Davidson, riksdagsledamot för kd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.