Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 01:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/folkratten-hindrar-inte-ett-erkannande-av-vastsahara/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Folkrätten hindrar inte ett erkännande av Västsahara”

Marockos regering har reagerat kraftigt på rapporter om att den svenska regeringen överväger ett erkännande av Västsahara. På bilden passerar arbetare passerar framför landets första Ikea-butik, som byggs utanför Casablanca.
Foto: AP

40 år av ockupation. Enligt rättsenlighetsprincipen kan Västsahara erkännas. Den principen har motiverat erkännanden av andra nya stater som inte haft full kontroll, när det berott på folkrättsstridiga handlingar från andra stater. Exempelvis Kroatien, Bosnien Hercegovina och Palestina, skriver tre folkrättsexperter.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.